back arrow tilbake til hjemmeside
sep 17
10 ting å gjøre i Trondheim

Enten du er nykommer i byen, skal på helgetur eller til og med er født og oppvokst her, kan det være kjekt med tips til det beste byen har å by på. Her har vi snevret inn våre topp 10 to do’s for aktiviteter og sightseeing i byen, selv om vi gjerne skulle nevnt enda litt mer. Trondheim er et eneste stort mat-, kultur- og drikkeparadis!

1. Vitensenteret: En skikkelig innertier for barnefamilier eller lekne par! Vitensenteret i Trondheim er et populærvitenskapelig opplevelsessenter hvor du eksperimenterer med naturvitenskap, teknologi og matematikk, både alene og i samarbeid med andre. Dersom du liker å være kreativ, undersøke og lage ting, bør du definitivt stikke snuten innom senteret som ligger rett ved Vår Frue Kirke. Dette er moro læring for både store og små!

2. Kafébesøk på Bakklandet: Brosteinsgater med fargerike småhus fra tidlig 1600-tallet og et lite drøss sjarmerende kaféer og nisjebutikker. Bakklandet er som Trondheims helt egne gamleby, og her står tiden nesten stille! Som et pit-stop i rusleturen kan du ta en kaffepause på Baklandet Skydsstation; en skikkelig hyggelig kafé med knirkete møbler og masse sjarm.


Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

3. Nidarosdomen: Norges nasjonalhelligdom! Nidaros domkirke er betraktet som Norges mest sentrale kirke, fordi den er Olav den helliges gravkirke. Og i tillegg til å være en historisk skatt, er den et kunstverk i seg selv. Bygningsdelene varierer faktisk fra å være 30 til hele 850 år gamle!

4. Leie av bysykkel: I Trondheim finnes det et drøss bysykler, så her kan du enkelt utforske byen på to hjul. For et dagspass koster det 49 kroner, og da kan du sykle så mange turer à 45 minutter du bare vil i et døgn. For eksempel kan du plukke opp en sykkel i Midtbyen, trå ut mot Pirbadet, videre langs Solsiden og til sist ut mot Laderhammeren og Korsvika, før du sykler tilbake. Da har du sett mange av byens perler på en-to-tre!

5. Søndagstur i Bymarka: Bymarka er byens lunger, og her er det deilig å være i alle årstider. Når søndagen melder sin ankomst og byen har hvilepuls, kan du ta med kaffe på termos og nistepakke i tursekken, og gå mellom dammene i Bymarka. Theisendammen, Baklidammen og Kobberdammen utgjør en tur på cirka 8 kilometer. Eller vil du heller på topptur? Storheia er den høyeste toppen i Bymarka og måler 565 moh. Utsikten er slående fin!


Til middag: ‘Sterke Nils’, ‘Not today, Dagros’, hjemmelaget ostekake, søtpotetfries med aioli, houseslaw, krydrede løkringer, Korean BBQ chicken wings og sylteagurk. Puh!

6. Middag på Døgnvill: Ifølge oss, er det ingenting som smaker bedre enn en skikkelig velgjort og saftig burger – gjerne iført masse deilig og smakfull topping, som sauterte chili, jalapeñokremost eller myk blåmuggost med baconbiter. Når vi i tillegg kan toppe hele sulamitten med crispy fries og det vi ydmykt mener at er Norges beste milkshake, er det klart at vi må utnevne oss selv som what to do i byen. Trøndere har god sans for mat og drikke, så det er med stor ære at vi holder til rett ved Olav Tryggvason-monumentet (som forresten er en ‘må se’ i seg selv).

7. Rockheim: Dette er et annerledes og skikkelig morsomt museum, som tar deg gjennom norsk musikk fra 1950-tallet og frem til 2000-tallet. En nostalgisk og lærerik opplevelse hvor du kan lytte til, lese om og leke deg med musikk i ulike utstillinger. Og ikke minst: Bygget i seg selv er et skikkelig blikkfang! Et besøk hit kan dessuten kombineres med en tur på Pirbadet, Norges største innendørs badeanlegg med både bølgebasseng, stupetårn, strømkanal, vannsklier, badstu og boblebad.

8. Rusletur på Ladestien: Ladestien er superpop blant trønderne, og ikke uten grunn. Den brede turstien går langs Trondheimsfjorden rundt hele Ladehalvøya, og på den cirka 8 kilometer lange stien går du forbi flere av byens mest besøkte strender, samt festningsverk fra krigen og Sponhuset i Ringvebukta (en megahyggelig kafé!). Du kan selvsagt også velge å ta med nistepakke, for det er flere benker og bord plassert ut langs stien.


Nye Torvet, helt ferdig i 2020! Illustrasjonsfoto: Agraff AS/Visualis.

9. Shopping i Midtbyen: Ingen tur til storbyen uten litt shopping, eller? Trondheim byr på mange store kjøpesenter både i og utenfor bykjernen, men personlig synes vi at det er gatene under åpen himmel som fortjener en ekstra titt. Sjekk ut ‘Nordre gate’ og området rundt, men husk å også bevege deg utenfor hovedveiene. I mange av de smalere og litt bortgjemte gatene finnes det deilige nisjebutikker! Og hvis du vil kombinere Midtbyen-sightseeingen med en kaffekopp eller tre underveis: Test ut kaffe-walk i regi av Midtbyen selv.

10. Kristiansten festning: Den hvite festningen er anlagt på en den gang strategisk viktig høyde ovenfor Bakklandet, Pappenheim og Møllenberg, og inneholder masse spennende historie. Festningsanlegget i seg selv er dessuten kjempestort, så her er det hyggelig å bare rusle eller ta en treningsøkt. Sent i august arrangeres forresten “Festningen” her – Midt-Norges største musikkfestival med masse deilig musikk og god stemning!

YOU MIGHT ALSO LIKE
feb 03
Valentines Week Deal!
Fra 11.02 til 17.02 har vi en egen Valentines Day-burger på menyen. Det blir kjærlighet ved første blikk, for gjett hva den er toppet med: Pastrami!
LES MER
nov 12
Julegaveinnsamling 2019
Fra 24. november til 16. desember har vi julegaveinnsamling i restaurantene våre. Gir du en gave, får du en milkshake.
LES MER
okt 18
Har du booket årets julebord?
Ute etter tradisjonell julemat, knallgod stemning, en lun atmosfære og masse deilig julestemning? Ja, da booker du årets julebord hos oss!
LES MER
aug 21
Nyhet: Spicy popcorn milkshake
Vi har lansert årets desidert deiligste nyhet: Spicy popcorn milkshake!
LES MER