HJEMMELAGET BURGER

HJEMMELAGET BURGER

Chipotle burger er en av de mest populære burgerne i restauranten vår. Den er så velduftende og frisk at sammen med det lille hintet av chipotlesaus, er det like før du letter. Toppingen på burgeren er en chilensk salsa som heter chancho en piedra – en salsa som er svært populær på gril- let kjøtt i Sør-Amerika. Under burgeren bruker vi chipotlemajones. Alle ingredienser i burgeren er hjemmelaget.

4 porsjoner

4 burgere av storfekjøtt
4 burgerbrød
olivenolje
salt og pepper etter smak

8 ss chipotlemajones (s. 26) 4 blader grønn lollosalat

Chancho en piedra:

3 store bifftomater
1⁄2 bunt fersk koriander 1⁄2 bunt bladpersille
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
2 ss olivenolje
1 ss rødvinseddik
salt og pepper etter smak

Finhakk alle ingrediensene og krydre med salt og pepper. Bland alt sammen og legg det i en bolle. Sett blandingen i kjøleskapet i 20 minutter slik at alle smakene får utvikle seg.

Krydre burgerne med salt og pepper på begge sider. Grill dem medium på grillen eller i en grill- panne.

Pensle burgerbrødene med olivenolje og grill dem lett.
Smør et lag chipotlemajones på bunnbrødet og legg på salaten og burgeren. Legg deretter på rike- lig med chancho en piedra. Legg på toppbrødet og server.

THE FRENCH CONNECTION BURGER

Denne toppingen er en av favorittene til kjøkkensjefen på Døgnvill. Her bruker du Brie de Meaux-osten, den har en rik og kremete smak. Sammen med mangochutney gir det burgeren fine smakskontraster. Litt skivet slangeagurk – og du får et hint av friske grønnsaker. Flere elementer, som ruccolasalat og burgerdressing, gjør denne burge- ren virkelig sofistikert.

4 porsjoner

4 burgere av storfekjøtt
4 burgerbrød
olivenolje
salt og pepper etter smak

8 ss burgerdressing (s. 25)
160 g Brie de Meaux skåret i 12 biter
8 ss mangochutney
24 skiver slangeagurk, ca. 2 mm tykke
200 g ruccolasalat

Krydre burgerne på begge sider med salt og pepper. Grill dem medium på grillen eller i en grill- panne. Når du har snudd burger- ne, legger du tre stykker brie og et par spiseskjeer mangochutney på hver før du griller burgerne ferdig.

Pensle burgerbrødene med oli- venolje og grill dem lett.
Smør burgerdressing på bunn- brødet, legg på burgeren, der- etter ruccolasalaten, 6 agurk- skiver og så toppbrødet – bon appétit!