OPPSKRIFT PÅ HAMBURGERBRØD

OPPSKRIFT PÅ EN GOD HAMBURGERBRØD – BASERT PÅ EN KLASSISK AMERIKANSK OPPSKRIFT

Hamburgeren er en sandwich, så brødet er en viktig ingrediens. Hvilket brød du bruker, er opp til deg. Under gir vi deg oppskrift på hamburgerbrød.

Hamburgerbrødet bør være luftig, og det bør være ferskt. Kjøp gjerne ciabatta eller rundstykker på butikken, eller eksperimenter med grove rundstykker eller pitabrød. Hamburgerbrødet skal etter vår mening alltid være varmt, derfor steker vi burgerbrødene med litt olje (eller smør, om du vil), slik at det er sprøtt når du spiser det.

Del hamburgerbrødet, smør det med olje og sett det midt i ovnen på 180 grader i et par minutter – eller legg det på grillen eller i en panne. Hamburgerbrød må aldri serveres kalde direkte fra kjøleskapet.

PANOS’ HAMBURGERBRØD – BASERT PÅ EN KLASSISK AMERIKANSK OPPSKRIFT

Ca. 10 brød

2 dl lunkent vann 1 pose tørrgjær 2 ss smør
1 stort egg

8 dl hvetemel 2 ss sukker
1 1⁄2 ts salt

2 ss smeltet smør for pensling Sett ovnen på 200 grader.

Ta smøret ut av kjøleskapet, så det har romtemperatur før du begynner. Pisk det godt sammen med sukkeret.Varm opp vannet til fingertemperatur (lunkent). Ha i tørrgjæren og rør med en skje til gjæren er helt oppløst. Nå begynner du å nærme deg oppskrift på en god hamburgerbrød.

Ha melet og de andre ingrediensene i en mikser. Sett på eltekroken og kjør til du har en smidig deig. Dekk bollen med et klede og sett den på en lun plass. La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Ta deigen ut av bollen og slå den flat. Del deigen opp i ca 10 biter, og form runde boller med hendene.

Legg bakepapir i en langpanne. Plasser bollene litt fra hverandre på papiret og trykk dem flate, ca. 1 fingerbredds tykkelse. Legg over kledet og sett til etterheving. Når de igjen har hevet seg til dobbel størrelse og ser luftige og fine ut, pensler du dem lett med smør. Hamburgerbrødene stekes midt i ovnen på 190 grader i 12–14 minutter. Ta hamburgerbrødene ut, pensle dem en siste gang med smør og la dem kjølne. Bedre oppskrift på hamburgerbrød skal du lete lenge etter.