OPPSKRIFT PÅ HAMBURGERE

OPPSKRIFT PÅ HAMBURGERE

Det er utallige oppskrifter på hamburgere. Enten du steker dem på grill eller i panne, vil vi påstå at den beste hamburgeren er den du lager selv. Best resultat mener vi (med Albert Idsøe jr. og Prima Jæren i ryggen) at du får med høyrygg av okse, men du kan også bruke grovkvernet kjøttdeig med passe fettgrad, det vil si en vanlig kjøttdeig av god kvalitet. Det viktigste er at kjøttet har en fettgrad på over 15 %, gjerne 20 %, for fettet er med på å gjøre burgeren velsmakende. Du kan steke hamburgeren i panne eller på grill.

OPPSKRIFT PÅ KLASSISKHAMBURGER

Dette er oppskriften på den originale hamburgeren – tror vi.

4 porsjoner

4 hamburger av storfekjøtt 4 burgerbrød
olivenolje
salt og pepper etter smak

10–12 skiver rødløk
4 tykke skiver bifftomat majones (s. 25)
4 blader grønn lollosalat valgfritt: cheddar og 8 tynne skiver tørrsaltet bacon (stekes i rapsolje)

Stek baconet med litt rapsolje i pannen på middels varme til det er sprøtt. Legg baconet på kjøkkenpapir og la det renne av seg. Baconet kan godt være fer- dig før du steker burgeren der- som du bare har én panne.

Grill hamburgerne medium på grillen eller i en grillpanne. Skal du ha cheddar på, legger du den på hamburgerne når du har snudd dem, da smelter osten fint.

Pensle hamburgerbrødene med olivenolje og grill dem lett.
Smør et godt lag majones på bunnbrødet, legg på to salat- blader, en skive tomat og to–tre skiver rødløk, deretter burgeren. Legg på to skiver bacon før du legger på toppbrødet.