OSLOS BESTE RESTAURANTER

LETER DU ETTER OSLOS BESTE RESTAURANTER?

Restaurant er avledet av det latinske verbet «restauro» som betyr «å reparere». En resturatørs jobb var å stille sulten. Det finnes flere tusen restauranter i Oslo og det er veldig

få som kan være med på listen over Oslos beste restauranter.

Restaurant brukes ofte om større og finere spisesteder med et bredt utvalg av varme og kalde matretter og drikkevarer. Døgnvill burger og bar ble kåret til en av Oslos beste burgerrestauranter, noe vi er meget beæret over. En kafe har gjerne enklere meny enn det som finnes på en restaurant, men ordet kan også betegne mindre restauranter.

Mange restauranter har et tema basert på maten de serverer. Dette kan være fra et land som f.eks. fransk, italiensk, thailandsk eller indisk, eller innen en matgruppe som f.eks. fisk eller vegetar.

Gode restauranter kan få anerkjennelse gjennom Michelinguiden hvor restauranten kan få tildelt opp til tre stjerner etter at Michelins inspektører har vært på uanmeldte inspeksjoner. I Norge er det fire restauranter som har fått stjerner og dessverre er ikke døgnvill en av de 4.

Verdens eldste eksisterende restaurant Sobrino de Botin i Madrid åpnet i 1725, og er ifølge Guinnes Rekordbok verdens eldste restaurant som fortsatt er i drift.

OSLO – NORGES HOVEDSTAD MED FLEST RESTAURANTER

Oslo er Norges hovedstad. Oslos historie går tilbake 1000 år, og Oslo har vært Norges hovedstad siden Norge fikk egen grunnlov i 1814. I perioden 1624-1925 het Oslo Christiania. Oslo har desidert flest restauranter. Ifølge statistisk sentralbyrå har Norge ca. 11 000 restauranter.

HISTORIEN OM OSLOS BESTE BURGERRESTAURANT

Vi har jobbet med restauranter hele yrkeslivet, men uansett hva vi gjorde eller hvordan vi gjorde det, var det alltid burgeren som ble mest populær. Etter hvert begynte vi å leke med tanken på en ren burgerrestaurant i Oslo. Frykten for å svikte det burgerelskende publikummet var stor, og vi visste at hvis vi skulle realisere prosjektet, måtte målet være å lage de beste burgerne i landet. Selvfølgelig en ambisiøs målsetning, men har man først satt seg griller i hodet, er det kort vei til overmotet.

Over en god middag i 2013 bestemte vi oss for å ta sjansen. Det klirret i ølflasker, og så var det ingen vei tilbake. «Vi gjør det!» smattet vi i kor, med en særdeles god magefølelse. Vi gikk umiddelbart til anskaffelse av en stor grill og begynte å teste oppskrifter på det lille kjøkkenet vi hadde til rådighet. Etter uker med sølete og høylytt testing (og etter hvert en ganske middels fornøyd samboer) skjønte vi at tiden var kommet for å oppsøke ekspertisen. Vi skulle i møte med Prima Jæren og Albert Idsøe jr., som vi håpet skulle bli kjøttleverandørene våre. Begge har et særdeles godt rykte i bransjen, men det var et uforglemmelig besøk i boden deres på Gladmatfestivalen i Stavanger som gjorde at vi var hundre prosent overbevist om at kjøttet til burgerrestauranten vår i Oslo måtte komme fra dem. I boden fikk vi servert det beste biffkjøttet vi noen gang hadde spist, og bare tanken på det ga oss vann i munnen hele turen.

Da vi kom tilbake fra Jæren, var magen full av burgere og hodet fullt av optimisme. Det var på tide å starte jakten på den perfekte kjøkkensjefen som kunne lage beste burgerrestaurant i Oslo.